Bölüm Başkanının Mesajı
Biyomedikal Mühendisliği tıbbi problemlere mühendislik yaklaşımı ile tanı ve tedaviye yönelik yöntemler geliştirerek çözüm üretilmesini hedefleyen bir mühendislik dalıdır. Biyomedikal mühendisliğinin başlıca amaçları, tıp, diş hekimliği, eczacılık, veterinerlik, biyoloji gibi yaşam bilimlerinde ortaya çıkan problemlere, fizik, kimya, matematik ve mühendislik bilimlerinin temel ilkelerini uygulayarak bu problemlerin çözümünü, bunlarla bağlantılı olarak tanı ve tedaviye yönelik yeni sistem, yöntem, algoritma, cihaz ve yazılımların tasarlanıp geliştirilmesini sağlamaktır. Aynı zamanda mevcut yöntemleri geliştirerek tıbbi cihaz ve yazılım sistemlerinin klinik ortamda etkin ve güvenli şekilde çalışması için, klinik mühendisliği konusunda uzman ve nitelikli elemanlar yetiştirir.
2013 yılında ilk olarak öğrenci alan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümünde %100 İngilizce eğitim verilmektedir. Yenilikçi ve dinamik eğitim-öğretim programımız ile temel mühendislik becerilerinin kazandırılması yanında Biyomedikal ve Klinik Mühendisliği alanında son teknolojiyi takip edebilecek, geliştirilmesinde rol alabilecek, ülkemizde ve dünyada sektörde aranan Mühendislerin yetiştirilmesi mümkün olmaktadır. İstihdam potansiyeli çok yüksek olan bu disiplindeki mezunlarımız, yurtiçinde ve yurtdışında Tıbbi Cihaz sektöründe, Sağlık Bakanlığı’na bağlı veya özel hastanelerde, araştırma kurumlarında ve üniversitelerde kolaylıkla iş imkanı bulmaktadırlar.
26.01.2024 itibariyle akreditasyon başvurumuz gerçekleşecek olup 01.07.2025 tarihi itibariyle de MÜDEK belgemizi almayı hedeflemekteyiz. Bölümümüzde eğitimine devam eden ve aday öğrencilerimize başarılı bir eğitim-öğretim ve meslek hayatı diliyorum.
Prof. Dr. Mustafa ŞEN
Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı