3. Uluslararası Tıbbi Cihazlar Konferansı

3. Uluslararası Tıbbi Cihazlar Konferansı, TIPCIH'2020, Antalya ili Kumluca ilçesinde yer alan Akdeniz Üniversitesi Adrasan Oteli'nde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi tarafından uluslararası katılımlı olarak 28-29 Eylül 2020 tarihlerinde düzenlenecektir. TIPCIH konferansları tıbbi cihaz teknolojileri üzerine çalışan öğrenci, kullanıcı, üretici, araştırmacı ve çeşitli temsilcileri bir araya getirmektedir. Aynı zamanda konferans süresince medikal alanda yapılan çalışmalardan üretilen bilginin paylaşımı ve tıbbi cihaz sektöründeki bazı özel problemlerin çözümüne yönelik ortak bir iletişim ortamı sağlanması hedeflenmektedir. Konferansın resmi dilleri Türkçe ve İngilizce olup ayrıntı bilgi için http://www.tipcih.com adresi ziyaret edilebilir.

Bu konferansta aşağıdaki liste ile sınırlı kalmamak üzere tıbbi cihaz sektörüyle ilgili hem teorik konulara hem de çeşitli uygulamalar ele alınmaktadır:
* Biyomedikal İşaret İşleme
* Biyomedikal Görüntü İşleme
* Tıbbi Görüntüleme Cihazları
* Bilgisayar Destekli Tıbbi Tanı Sistemleri
* Tıbbi Cihaz Tasarımı ve Gerçeklemesi
* Tıbbi Yazılım Tasarımı ve Uygulamaları
* Biyomedikal Robotlar
* Biyomekanik
* Beyin-Bilgisayar (BCI), İnsan-Makine (HMI), ve İnsan-İnsan (HHI) Arayüzleri
* Cihaz Koruyuculuğu, Mahremiyeti ve Güvenliği
* Hasta Koruyuculuğu, Mahremiyeti ve Güvenliği